Kull 14: Holli/Vinci 2022-07-31

River Fox Amor Av Hovi
”Enzo”
Ägare: Philip Areskoug, Bunkeflostrand

HD:
ED:
Höjd:
Vikt:
PRA: Hereditärt fr
DE: Hereditärt Fri

Meriter:
.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

River Fox Eros Av Hovi
”Sigge”
Ägare: Peter Malmros, Sjöbo

HD:
ED:
Höjd:
Vikt:
PRA: hereditärt fri
DE: Hereditärt fri

Meriter:
.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

River Fox Afrodite Av Hovi
”Axa”
Ägare: Kerstin Dahlén, Fjärås

HD:
ED:
Höjd:
Vikt:
PRA: Hereditärt fri
DE: Hereditärt fri

Meriter:

.

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

River Fox Freja Av Hovi
”Freja”
Ägare: Dennis Niklasson, Halmstad

HD:
ED:
Höjd:
Vikt:
PRA: Hereditärt fri
DE: Hereditärt fri

Meriter:

.
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – –

 

Info om föräldrarna:

J Agrosofens Ikon
”Vinci”
SE29023/2018

Hälsa: 
HD: A (HD index 114)
ED: ua (0)
Ögon: ua 2022-04-26
PRA: Hereditärt Fri
DE: Hereditärt Fri
Höjd: 52 cm
Vikt: 22 kg

Meriter:

Jakt:
3:e pris Nkl Tollingjaktprov

Utställning:
Excellent, CK, R-cert
Excellent, CK, CERT, R-NORDC
Excellent, CK CERT, BIR

BPH med skott

Tränas i Lydnad och Rallylydnad

J LD1 SE VCH
River Fox Hollister By Lefi
“Holli”
SE42824/2016
Hälsa:
HD: A (HD Index 93, 21-11-15)
ED: ua (0)
Ögon: u.a. 2018-08-27
distichiasis 2019-09-23, 2021-11-08
DNA-prcd-PRA: Normal/Clear
DNA-DE: Hereditärt fri
Höjd: 48 cm
Vikt: 19 kg
Meriter:
Jakt:
Används i praktisk jakt på fågel.
1:a pris TJP ELIT klass
WT öppen klass 57/100 p
3:e pris Retrieverprov (B-prov) ökl
1:a pris TJP öppen klass
1:a pris TJP nkl
6:e plats om juniortollarmästartiteln
WT Ungh derby plats 51/198, 2018
1:a pris SSRKs retrieverprov nkl
Apporteringstest Godkänd
Arbetsprov nkl (WT) 90p/100p, 4:e plats av 98 anmälda, specialen 2017.
Godkänt viltspårprov anlagsklass
2017-04-07 (på 9 månaders dagen).
Viltspår:
SVENSK VILTSPÅRCHAMPION
Lydnad:
3 x 1:a pris i Lydnad klass 1 = LD1
Klass 1, 261,5 p, 1:a pris
Klass 1, 273,5 p, 1:a pris
Klass 1, 291 p, 1:a pris
Startklass 169,5, 1:a pris
Utställning:
Excellent junkl
HP juniorklass
HP Valp 4-6 mån
Övrigt:
BPH med skott Örkelljunga 2017-10-15
Vinnande laget på Lagkampen 2017

Matte Monicas ord om VINCI

Vinci är en lättsam hund på alla sätt, både i träning i vardagslivet.
Han är social i möten med både människor och hundar och trygg i alla situationer, hur oväntade de än kan vara. Vinci är lekfull och vaken på omgivningen men kan fokusera på sin uppgift. Han är samarbetsvillig men man får inte tråka ut honom.
Det är en mentalt stark hund med dådkraft, räds inte svår terräng i sitt sökarbete. Han går djupt och långt med självsäkerhet och hämtar och lämnar alltid vilt i hand. Har ett stadigt men mjukt grepp om fåglarna och lämnar all sorts fågel och småvilt, från små tunna duvor till kanadagås och hare med samma fina sätt.
Han är skottfast och lugn i skott och har bra markeringsförmåga. Det är en hund med bra näsa, söker fint och uthålligt men är inte av den explosiva sorten utan söker lugnt och metodiskt.
Vinci arbetar fint i vatten och har bra minne med flera fåglar ute i vattnet. Kastar sig inte i, utan tar sig an vattnet på ett försiktig sätt.
Förutom jakten så tränar vi lydnad och Rally – mest bara för att vi tycker om att göra saker tillsammans.
Hemma är han den allra bästa gosehunden och ligger i soffan och myser. Han är en hund som anpassar sig till den situation han är i och trivs med livet – oavsett vad det bjuder honom!

Bilder på Vinci

OM HOLLI
Holli är min egen lilla stjärna. Hon föddes här hemma i juli 2016 och är en tuff tjej som älskar att få uppdrag och att lära sig nya saker. Redan i valplådan kunde jag se att hon hade stor potential som blivande apportör med stor vattenpassion, sunt viltintresse och samarbetsvilja. Hon har också den eftertraktade dådkraften och vågar ta sig igenom svår terräng med tjock vass eller täta buskar.
Holli har alltid spontant apporterat allt slags vilt och har fina mjuka grepp och snygga avlämningar i hand. Hon är stadig i skott och kast och har en bra passivitet där hon är lugn och tyst. Holli används även i praktisk jakt där hon alltid gör ett förtjänstfullt arbete med fullt fokus.
Holli har allt man kan önska sig av en riktigt duktig apportör och tävlingshund. Hon är en positiv hund med mycket energi och gör allting med full fart. Hon gör alltid sitt bästa och vill verkligen förstå sin uppgift och göra rätt.
Båda Hollis föräldrar har pris i ELIT klass tollingjaktprov samt meriter i flera olika hundsportgrenar. Även flera av hennes syskon/halvsyskon tävlar i de högre klasserna med stor framgång.
Till vardags är Holli mjuk och följsam, jag kan ha henne lös nästan överallt och hon lyssnar fint och lyder mina kommande snabbt. Hon är en hund som tar för sig i livet och kan vara lite framfusig till sättet. Hon är pigg och alert när det är dags för arbete men kopplar gärna av och myser med oss i TV soffan på kvällen.
Både i lek och arbete ger hon inte upp i första taget utan är envis och ser till att hon når sitt mål. Hon hälsar gärna på människor, men kan vara lite stel och reserverad mot hundar hon inte känner. Hon är miljöstark, orädd, glad och nyfiken. En riktig guldklimp!
Det finns fler bilder på Holli under Våra hundar/Holli
BILDER PÅ HOLLI


OM KULLEN
Valparna mellan Vinci och Holli tror jag kommer bli vackra små juveler som både kommer att bli duktiga apportörer, trevliga arbetshundar, som är sociala och mentalt starka, men också mysiga familjehundar som är enkla i vardagen.
I denna kombination kommer valparna inte att passa som enbart aktiv sällskapshund, utan måste få sitt behov av mental och fysisk aktivering tillfredställd. Så därför kommer jag endast att sälja valparna till hem där man kan tillgodose hundens behov och har för avsikt att träna för att på sikt starta på tävlingar och prov.
Då det finns flera duktiga apportörer i stamtavlan ser jag gärna att man har apporteringsträningen som en del av sitt intresse, men gärna kombinerat med andra hundsportgrenar där hunden får använda sina olika sinnen.
OM DEN BLIVANDE VALPKÖPAREN
En valp från River Fox säljs företrädesvis till personer som är insatt i vad det innebär att ha en arbetande hund. Man ska vara intresserad av att träna och ha som mål att meritera sin hund i olika hundsportgrenar. Man måste inte ha haft hund tidigare, men man ska ha viljan att utvecklas tillsammans och ha för avsikt att träna för att på sikt starta på tävlingar och prov.
Självklart ska man också vara kärleksfull och omtänksam och ta hand om hunden på bästa sätt genom att ge den en god uppfostran,  omvårdnad och bra miljöträning. Hunden ska bli en del av familjen och regelbundet få den tid och träning som den behöver, både fysiskt och mentalt.
Läs mer om vad vi önskar av en blivande valköpare och vad du får av oss under rubriken
Valpar/Att köpa valp. Tror du att du skulle passa som valpköpare hos River Fox och vill lämna en intresseanmälan är du välkommen att höra av dig till Lis Sparre, se kontakt.

 

Annons