Planerad kull våren 2022

Planerad kull till våren 2022
Inavelsgrad: 0,8%
Beräknat HD index på valparna: 108

J SE VCH SE UCH FI UCH SE-V19
RLDN RLDF RLDA SErallyCH SPH1
Njupavallens Tiro
“Tiro”
SE42989/2016

Hälsa:

HD: A (HD index 123, 21-11-15
Ed: ua (0)
Ögon: ua 2018-11-12, 2020-12-29
2021-12-01
PRA-prcd, hereditärt fri
DE, hereditärt fri
Höjd: 50 cm
Vikt: 22 kg

Meriter:

Jakt:
1:pris TJP nkl
2:pris TJP ökl x3
Praktisk jakt på gås, and och duva.
WT nkl – 89p
Viltspår:
SVENSK VILTSPÅRCHAMPION
Lydnad:
1:a pris startklass
2:a pris Klass 1
Bruks:
Uppflyttad till högreklass spår
Rallylydnad:
SVENSK RALLYLYDNADSCHAMPION
Utställning:
SVENSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION
FINSK UTSTÄLLNINGSCHAMPION
SVENSK VINNARE 2019
BEST IN SHOW Tollarspecialen 2021
3x CACIB (1x Finland, 2x Sverige)
1x Nordic cert
2x Danskt reserv-cert
2x Reserv nordic-cert
7x BIR
1x BIM
2x BIS2 jakt, ssrk
Mentaltest:
MH 1:a på skott

 

J LD1 SE VCH
River Fox Hollister By Lefi
“Holli”
SE42824/2016
Hälsa:
HD: A (HD Index 93, 21-11-15)
ED: ua (0)
Ögon: u.a. 2018-08-27
distichiasis 2019-09-23, 2021-11-08
DNA-prcd-PRA: Normal/Clear
DNA-DE: Hereditärt fri
Höjd: 48 cm
Vikt: 19 kg
Meriter:
Jakt:
Används i praktisk jakt på fågel.
1:a pris TJP ELIT klass
WT öppen klass 57/100 p
3:e pris Retrieverprov (B-prov) ökl
1:a pris TJP öppen klass
1:a pris TJP nkl
6:e plats om juniortollarmästartiteln
WT Ungh derby plats 51/198, 2018
1:a pris SSRKs retrieverprov nkl
Apporteringstest Godkänd
Arbetsprov nkl (WT) 90p/100p, 4:e plats av 98 anmälda, specialen 2017.
Godkänt viltspårprov anlagsklass
2017-04-07 (på 9 månaders dagen).
Viltspår:
SVENSK VILTSPÅRCHAMPION
Lydnad:
3 x 1:a pris i Lydnad klass 1 = LD1
Klass 1, 261,5 p, 1:a pris
Klass 1, 273,5 p, 1:a pris
Klass 1, 291 p, 1:a pris
Startklass 169,5, 1:a pris
Utställning:
Excellent junkl
HP juniorklass
HP Valp 4-6 mån
Övrigt:
BPH med skott Örkelljunga 2017-10-15
Vinnande laget på Lagkampen 2017
OM TIRO
Matte Amanda om Tiro:
Tiro är en mycket enkel kille i vardagen, han är en hund som man kan ta med överallt utan problem, han har mött alla nya situationer som han utsatts för med gott självförtroende. Allt ifrån att åka båt, färja och skoter. Även tagit stora utställningar som Stockholms hundmässa, My Dog samt motsvarande i Norge utan några som helst problem. Kan lämnas ensam på nya ställen utan att bli stressad.
Tiro är en kille som visat fina kvalitéer inom många olika sporter. Han är en bra arbetsvillig allroundhund med mycket tanke bakom sitt agerande. Fin av och på knapp och kan växla mellan hög aktivitet till låg aktivitet/vila på ett stabilt sett. Han är social med människor utan att bli kladdig eller fjäskig, han hälsar mer än gärna men efter det är han inte så intresserad längre, hans matte betyder mest för honom. Han har mycket fin koncentrationsförmåga och är det arbete har han i fullt fokus tills jag säger något annat och han är störningstålig. Tiro är av den lugnare sorten, men är ändå en härlig arbetshund som älskar arbete. Han är väldigt stresstålig.
Tiro går bra ihop med tikar och valpar, men kan ha svårt för andra könsmogna hanhundar.
Han är väldigt matdriven och har aldrig nekat en måltid i sitt liv, inte ens när vi har haft höglöpstik hemma, han gillar även att leka med både kamp och boll. Viltspontaniteten har fått tränats upp en del, men idag går han mycket bra på vilt och han gör det han ska, och har naturligt fullt och fast grepp. Han är mycket stark och självsäker i alla sorters miljöer. Hans motto i livet är ”When the going gets tough, the tough gets going”.
Tiro har tävlat framgångsrikt i bla. bruksspår, viltspår, lydnad, tollingjaktprov, WT och rallylydnad. Han har även varit väldigt framgångsrik i utställningsringen och har aldrig varit utan ett excellent. Tiro tränas också i nosework och räddningssök samt används i praktisk jakt.
Det finns fler bilder och info om Tiro på hans egen hemsida, se här!
BILDER PÅ TIRO:

 

OM HOLLI
Holli är min egen lilla stjärna. Hon föddes här hemma i juli 2016 och är en tuff tjej som älskar att få uppdrag och att lära sig nya saker. Redan i valplådan kunde jag se att hon hade stor potential som blivande apportör med stor vattenpassion, sunt viltintresse och samarbetsvilja. Hon har också den eftertraktade dådkraften och vågar ta sig igenom svår terräng med tjock vass eller täta buskar.
Holli har alltid spontant apporterat allt slags vilt och har fina mjuka grepp och snygga avlämningar i hand. Hon är stadig i skott och kast och har en bra passivitet där hon är lugn och tyst. Holli används även i praktisk jakt där hon alltid gör ett förtjänstfullt arbete med fullt fokus.
Holli har allt man kan önska sig av en riktigt duktig apportör och tävlingshund. Hon är en positiv hund med mycket energi och gör allting med full fart. Hon gör alltid sitt bästa och vill verkligen förstå sin uppgift och göra rätt.
Båda Hollis föräldrar har pris i ELIT klass tollingjaktprov samt meriter i flera olika hundsportgrenar. Även flera av hennes syskon/halvsyskon tävlar i de högre klasserna med stor framgång.
Till vardags är Holli mjuk och följsam, jag kan ha henne lös nästan överallt och hon lyssnar fint och lyder mina kommande snabbt. Hon är en hund som tar för sig i livet och kan vara lite framfusig till sättet. Hon är pigg och alert när det är dags för arbete men kopplar gärna av och myser med oss i TV soffan på kvällen.
Både i lek och arbete ger hon inte upp i första taget utan är envis och ser till att hon når sitt mål. Hon hälsar gärna på människor, men kan vara lite stel och reserverad mot hundar hon inte känner. Hon är miljöstark, orädd, glad och nyfiken. En riktig guldklimp!
Det finns fler bilder på Holli under Våra hundar/Holli
BILDER PÅ HOLLI


OM KULLEN
Valparna efter Tiro och Holli förväntas bli sociala och trevliga hundar med stor arbetsglädje som blir trygga, snälla och gärna vill arbeta tillsammans med sin matte och husse. Då båda föräldrarna är duktiga arbetshundar, som inte har lätt till ljud eller stress, så hoppas vi att dessa fina egenskaper ska nedärvas till deras valpar. Vi hoppas på ett gäng oslipade diamanter som hos rätt ägare kommer att utvecklas till framgångsrika apportörer och tävlingshundar, men också som en trygg och trevlig familjehund.
Troligtvis blir det medelstora hundar med bra exteriör och proportioner och med stor arbetslust. Inavelsgraden är 0,8 % över 6 generationer och HD index på valparna är beräknat till 108.
Holli beräknas löpa i januari 2022 och blir det valpar så föds de i mars och blir redo för sina nya familjer i maj.
OM DEN BLIVANDE VALPKÖPAREN
En valp från River Fox säljs företrädesvis till personer som är insatt i vad det innebär att ha en arbetande hund. Man ska vara intresserad av att träna och ha som mål att meritera sin hund i olika hundsportgrenar. Man måste inte ha haft hund tidigare, men man ska ha viljan att utvecklas tillsammans och ha för avsikt att träna för att på sikt starta på tävlingar och prov.
Självklart ska man också vara kärleksfull och omtänksam och ta hand om hunden på bästa sätt genom att ge den en god uppfostran,  omvårdnad och bra miljöträning. Hunden ska bli en del av familjen och regelbundet få den tid och träning som den behöver, både fysiskt och mentalt.
Läs mer om vad vi önskar av en blivande valköpare och vad du får av oss under rubriken
Valpar/Att köpa valp. Tror du att du skulle passa som valpköpare hos River Fox och vill lämna en intresseanmälan är du välkommen att höra av dig till Lis Sparre, se kontakt.