Planerad kull Holli/Diesel

Denna kull planeras till vintern/våren 2020.
Det blir min egen lilla stjärna Holli som förhoppningsvis blir mamma till valparna och den tilltänkta pappan är Diesel, en underbar hane på alla sätt, trygg, trevlig, duktig och dessutom vacker.
Se bilder och info om de tilltänkta föräldrarna här nedan.

 

J LD 1 LPI SE UCH SE J(t)CH  Lönnlövets Lotus
“Diesel”

född 2013-04-16

Höjd: 49 cm
vikt: 22 kg

e: Renarders Auran Cedax
u: SE VCH Lönnlövets Spurta

Hälsa:
HD: A
ED: ua (0)
Ögon: UA 2019-09-30
PRA: B
DE: Normal
DM: Normal
Dilute: D/D
(bär ej på anlag för färgen Buff)
Hypotyreos: Normal (testad okt -18)

Meriter:
Jakt:
Godkänd praktiskt jaktprov del 1 + 2
3 x 1:a pris Tollingjaktprov ELIT klass
2 x 1:a pris Tollingjaktprov Öppen klass
2 x 1:a pris Tollingjaktprov NKL
Genomförd FB-R
Godkänt apporteringstest

Viltspår:
1:a pris öppen klass
Godkänd anlagsklass

Lydnad:
LPI (2015-04-19)
LD 1 (2017-11-04)

Utställning:
SE UCH
(champion med jaktmerit 2017-07-02)

Övrigt:
genomfört BPH med skott

LD1 SE VCH J
River Fox Hollister By Lefi

“Holli”

född 2016-07-07

Höjd: 48 cm
Vikt: 18 kg

e: J LPII LPIII Krokasmedens
Å-Lewis
u: LPII SE VCH Agrosofens Lindanserska

Hälsa:
HD: A
ED: ua (0)
Ögon: Distichiasis 2019-09-23
(1 ögonhår som växer fel)
PRA: A
DE: Normal

Meriter:
Jakt:
2:a pris Tollingjaktprov ELIT klass
3:e pris Retrieverprov B Öppen klass
2 x 1:a pris Tollingjaktprov Öppen klass
3 x 1:a pris Tollingjaktprov NKL
1:a pris Retrieverprov B NKL
Godkänt apporteringstest

Viltspår:
3 x 1:a pris öppen klass = SE VCH
Godkänd anlagsklass

Lydnad:
3 x 1:a pris klass 1 = LD1
2 x 1:a pris Startklass

Utställning:
Excellent Juniorklass

Övrigt:
Genomfört BPH med skott.
Används i praktisk jakt på fågel

OM DIESEL:
Diesel är en medelstor och kraftfull hane med fina proportioner och vacker päls. Han har fått mycket bra omdöme på utställning och är svensk utställningschampion med jaktmerit. Han har meriter inom olika hundsporter, men främst är han en duktig apportör och en trevlig familjehund. Diesel är en härlig social hund som umgås med både människor och andra hundar på ett enkelt och naturligt sätt. Han har en fin mentalitet och är trygg i alla tänkbara situationer.
Jag har sett honom flera gånger på jaktprov och hans fina samarbete med matte Emilia Gröndal är en
fröjd att se. Han har mycket will to please, men ändå förmåga att lösa problem som uppstår och mod och ork att genomföra ett jaktprov i den högsta klassen.
Diesel kommer från en kull på 6 valpar där samtliga har pris på jaktprov och meriter inom olika hundsportgrenar. Båda hans föräldrar är också duktiga apportörer med pris i de högre klasserna.

Matte Emilia om Diesel:
Diesel är en väldigt arbetsglad hund med mycket motor. På jaktproven / apportträning har han fina grepp på fåglarna och bra avlämningar i hand. Fin stadga vid skott och kast, markerar bra och är tyst under arbetet.Han lyssnar fint på dirigeringarna och visar ett bra samarbete men jobbar självständigt där det behövs, ex vid söket.
På lydnadsplanen och i utställningsringen har Diesel mycket energi och även här arbetsglädje och fin samarbetsvilja. Det är riktigt kul att jobba med honom för han ställer upp på allt med stor glädje oavsett vad vi provar på.
Trots att det är mycket fart och fläkt när vi är ute och tränar / tävlar har Diesel inga problem med att koppla av när vi väl är hemma. Diesel är ingen kelgris, men han vill vara med och nära genom att ligga antingen i sin korg, nedanför soffan eller på sin plats i soffan. Redan som liten valp fick vi höra vilken bra och härlig mentalitet han har, bland annat att han är lugn, snäll och nyfiken vilket sitter kvar än idag.

Bilder på Diesel:


OM HOLLI
Holli är min egen lilla stjärna. Hon föddes här hemma i juli 2016 och är en tuff tjej som älskar att få uppdrag och att lära sig nya saker. Redan i valplådan kunde jag se att hon hade stor potential som blivande apportör med stor vattenpassion, sunt viltintresse och samarbetsvilja. Hon har också den eftertraktade dådkraften och vågar ta sig igenom svår terräng med tjock vass eller täta buskar. Tack vare sin stora vattenpassion jobbar hon gärna i vatten året om.
Holli har alltid spontant apporterat allt slags vilt och har fina mjuka grepp och snygga avlämningar i hand. Hon är stadig i skott och kast och har en bra passivitet där hon är lugn och tyst. Holli används även i praktisk jakt där hon alltid gör ett förtjänstfullt arbete med fullt fokus.

Holli var bara 1 år och 8 månader när hon startade på sitt första retrieverprov B där hon erhöll ett 1:a pris. Hon har sedan på bara 6 månader startat jaktprov 10 gånger och har gått till pris på samtliga!
Hon har hittills erhållit 6 x 1.a pris, 3 x 2:a pris och 1 x 3:e pris!
På bara några månader har hon alltså gått från sin första start i nybörjarklass till ELIT klass där hon på sin första start erhöll ett 2:a pris! 
Holli har allt man kan önska sig av en riktigt duktig apportör och tävlingshund. Hon är glad och positiv med en balanserad energi. Hon är ärlig och gör alltid sitt bästa och vill verkligen göra rätt.
Båda Hollis föräldrar har pris i ELIT klass tollingjaktprov samt meriter i flera olika hundsportgrenar. Även flera av hennes syskon/halvsyskon tävlar i de högre klasserna med stor framgång.
Till vardags är Holli mjuk och följsam, men med glimten i ögat. Hon är en hund som tar för sig i livet och kan vara lite framfusig till sättet. Hon har full fart när det är dags för arbete men kopplar gärna av och myser med oss i TV soffan på kvällen.
Både i lek och arbete ger hon inte upp i första taget utan är envis och ser till att hon når sitt mål. Hon hälsar gärna på människor, men kan vara lite stel och reserverad mot hundar hon inte känner. Hon är miljöstark, orädd och nyfiken. En riktig guldklimp!

Bilder på Holli:


OM KULLEN
Valparna efter Diesel och Holli förväntas bli sociala och trevliga hundar med stor arbetsglädje som blir trygga, snälla och gärna vill arbeta tillsammans med sin matte och husse. Då båda föräldrarna är duktiga apportörer, som inte har lätt till ljud eller stress, så hoppas vi att dessa fina egenskaper ska nedärvas till deras valpar.
Vi hoppas på ett gäng oslipade diamanter som hos rätt ägare kommer att utvecklas till framgångsrika apportörer och tävlingshundar, men också som en trygg och trevlig familjehund.
Troligtvis blir det medelstora hundar med bra exteriör och proportioner och med stor arbetsmoral. Inavelsgraden är 0.8 % över 6 generationer. Då både Diesel och Holli har fina röntgenresultat bakåt i leden så blir beräknad HD index på valparna hela 112!

OM DEN BLIVANDE VALPKÖPAREN
En valp från River Fox säljs företrädesvis till personer som är intresserade av att träna sin hund för att sedan ställa upp på tävlingar och prov.
Eftersom både Holli, Diesel och flera av deras nära släktingar är duktiga apportörer, så kommer valparna i första hand säljas till de som är intresserade av att starta på jaktprov. Men det är en extra fördel om du även är intresserad av andra hundsportgrenar.

Läs under Valpar/Att köpa valp där ni ser vad jag mer önskar av en blivande valpköpare.
Är du intresserad av en valp från Holli och Diesel så kontakta Lis Sparre, se kontakt.