Planerad kull Holli/ Mr X

Tyvärr blev det inga valpar efter Holli (River Fox Hollister By Lefi) och Diesel (Lönnlövets Lotus). Jag kommer att göra ett nytt försök med en annan hane vid Hollis nästa löp i maj. Mer info kommer när allt är klart.

Holli spanar efter en ny kavaljer. 😉 ❤ 

 

Info om den tilltänkta pappan till valparna kommer här senare.

LD1 SE VCH J
River Fox Hollister By Lefi

“Holli”

född 2016-07-07

Höjd: 48 cm
Vikt: 18 kg

e: J LPII LPIII Krokasmedens
Å-Lewis
u: LPII SE VCH Agrosofens Lindanserska

Hälsa:
HD: A
ED: ua (0)
Ögon: Distichiasis 2019-09-23
(1 ögonhår som växer fel)
PRA: A
DE: Normal

Meriter:
Jakt:
2:a pris Tollingjaktprov ELIT klass
3:e pris Retrieverprov B Öppen klass
2 x 1:a pris Tollingjaktprov Öppen klass
3 x 1:a pris Tollingjaktprov NKL
1:a pris Retrieverprov B NKL
Godkänt apporteringstest

Viltspår:
3 x 1:a pris öppen klass = SE VCH
Godkänd anlagsklass

Lydnad:
3 x 1:a pris klass 1 = LD1
2 x 1:a pris Startklass

Utställning:
Excellent Juniorklass

Övrigt:
Genomfört BPH med skott.
Används i praktisk jakt på fågel


OM HOLLI
Holli är min egen lilla stjärna. Hon föddes här hemma i juli 2016 och är en tuff tjej som älskar att få uppdrag och att lära sig nya saker. Redan i valplådan kunde jag se att hon hade stor potential som blivande apportör med stor vattenpassion, sunt viltintresse och samarbetsvilja. Hon har också den eftertraktade dådkraften och vågar ta sig igenom svår terräng med tjock vass eller täta buskar. Tack vare sin stora vattenpassion jobbar hon gärna i vatten året om.
Holli har alltid spontant apporterat allt slags vilt och har fina mjuka grepp och snygga avlämningar i hand. Hon är stadig i skott och kast och har en bra passivitet där hon är lugn och tyst. Holli används även i praktisk jakt där hon alltid gör ett förtjänstfullt arbete med fullt fokus.

Holli var bara 1 år och 8 månader när hon startade på sitt första retrieverprov B där hon erhöll ett 1:a pris. Hon har sedan på bara 6 månader startat jaktprov 10 gånger och har gått till pris på samtliga!
Hon har hittills erhållit 6 x 1.a pris, 3 x 2:a pris och 1 x 3:e pris!
På bara några månader har hon alltså gått från sin första start i nybörjarklass till ELIT klass där hon på sin första start erhöll ett 2:a pris! 
Holli har allt man kan önska sig av en riktigt duktig apportör och tävlingshund. Hon är glad och positiv med en balanserad energi. Hon är ärlig och gör alltid sitt bästa och vill verkligen göra rätt.
Båda Hollis föräldrar har pris i ELIT klass tollingjaktprov samt meriter i flera olika hundsportgrenar. Även flera av hennes syskon/halvsyskon tävlar i de högre klasserna med stor framgång.
Till vardags är Holli mjuk och följsam, men med glimten i ögat. Hon är en hund som tar för sig i livet och kan vara lite framfusig till sättet. Hon har full fart när det är dags för arbete men kopplar gärna av och myser med oss i TV soffan på kvällen.
Både i lek och arbete ger hon inte upp i första taget utan är envis och ser till att hon når sitt mål. Hon hälsar gärna på människor, men kan vara lite stel och reserverad mot hundar hon inte känner. Hon är miljöstark, orädd och nyfiken. En riktig guldklimp!

Bilder på Holli:


OM KULLEN
Info kommer när hane är bestämd.

OM DEN BLIVANDE VALPKÖPAREN
En valp från River Fox säljs företrädesvis till personer som är intresserade av att träna sin hund för att sedan ställa upp på tävlingar och prov i olika hundsportgrenar. Helst ser jag att jaktträning och jaktprov finns med bland dessa.

Läs under Valpar/Att köpa valp där ni ser vad jag mer önskar av en blivande valpköpare.
Är du intresserad av en valp från Holli och ? så kontakta Lis Sparre, se kontakt.